bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2023/09/Joost-Gitasr.png
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2023/09/DSCF5056.jpg

Joost
Meijer

Gitaar / Elektrische Gitaar & Theorie Docent
Gitaar & Elektrische Gitaar Musici

Joost Meijer is een muzikant en maker die zich richt op het uiten van emoties en gedachten. Als docent richt hij zich op het begrijpen van zijn studenten om hun muzikale, theoretische, creatieve en filosofische groei te voeden. Hij staat open om de interesses van de studenten te verwerken in zijn lessen.

Over Joost

Joost Meijer (geb. 1994) is een Groningse gitarist, componist en muziekdocent. Tijdens zijn bachelor studie Klassiek Gitaar op het Prins Claus Conservatorium studeerde hij met de gerespecteerde Sabrina Vlaškalić, Kristina Vårlid en Goran Krivokapić, beiden klassiek gitaristen van werelds niveau. In 2022 voltooide hij zijn Bachelor en begon hij met de master NAIP (New Audience and Innovative Practices). Hierin focust hij zich op het verbinden van muziek met een maatschappelijke onderwerpen en doet hij onderzoek naar feminisme in de muzieksector. Hij is als mannelijk artiest gepassioneerd over het bevorderen van gendergelijkheid in de muziekwereld.

Voor zijn conservatorium studie, van 2002 tot 2010, genoot Joost van gitaarlessen bij Thom Brouwer, aan de Stedelijke muziekschool (nu BijVrijdag), waar hij Klassieke, Spaanse & Zuid-Amerikaanse stijlen leerde. In zijn vrije tijd leerde hij zichzelf Pop, Rock, Folk, Reggae, Fingerpicking en de basis van Flamenco. Hij speelt naast een traditionele Spaanse gitaar ook met westerns (stalen snaren), elektrische gitaren, ukelele, banjo en basgitaar. Sinds 2012 begon ook improvisatie een belangrijk deel te worden van zijn muzikale wereld.

Tijdens zijn bachelor studie bleef de interesse voor andere muziekstijlen groeien en ontwikkelde hij zijn kennen en kunnen van Funk, Punk, Electronic-music, Sing-songwriter-like & kleinkunst. Met de laatste stijlen ontstond het duo Lange Mannen met Haast, in 2019. Puur en echtheid zijn belangrijke waardes in hun muziek. Niets willen ze weten van over geproduceerde tunes met betekenisloze teksten. Op hun manier leggen zij verschillende levensthema’s bloot, met aandacht voor de kleine dingen. Met de Lange Mannen met Haast trad Joost op bij verschillende podia en festivals in Noord-Nederland (o.a. Noorderzon, festival Hongerige Wolf, de Bolder (Vlieland, Stortemelk), Winterwelvaart, Preipop festival, Stukafest en petit theater.

Ook voerde Joost verscheidene keren solo recitals met de klassieke gitaar uit met werken van H. Villa-Lobos, A. Barrios, J.K. Mertz, J.S. Bach, A. Tansman, M. Castelnuovo-Tedesco, L. Brouwer, J. Malats en P. Vasks. Daarnaast trad hij op met verschillende kamermuziek ensembles.

Afgelopen jaar, tijdens zijn master studie, was Joost onderdeel van het MENA (Middle-Eastern and Northern Africa) ensemble onder leiding van Rembrandt Frerichs met een uitvoering in de kleine zaal van de Oosterpoort (Groningen). Ook was Joost betrokken bij een democratische makerschap van het toneelstuk Kiribati Notes, geschreven door de Noorse toneelschrijfster Tale Næss. In dit project is Joost actief als muzikant en componist.

Als componist schreef Joost onder andere muziek voor Over de Grens van de Realiteit (2020), non-stop motion film van Inge Bons, Het komt wel goed (2023) shortfilm van Marleen Meijer en een gitaarcompositie met beeld voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Les Info:
Geeft Les:
Gitaar / Elektrische Gitaar / Theorie
Niveaus:
Beginners / Basis / Intermediair / Geavanceerd
Leeftijds Groepen:
Kinderen / Volwassenen / Senioren
Lesdagen:
-
Les Video's:
Musici Info:
Musici:
Gitaar / Elektrische Gitaar
Musici Video's:
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Partners

leergeld_logo
Blanco3
jeugdfonds_logo
Blanco2
Nienoord computer & mobile transparant
Blanco
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2019/05/Violet-picks.png
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2019/05/inner_hero_07.png
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2019/05/floating_triangle_01.png
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2019/05/floating_note_03.png
https://www.muziekcentrumnoord.nl/wp-content/uploads/2019/05/floating_note_04.png
Ifftemalaan 46
9351 NH Leek
Maandag t/m Vrijdag:
08.00 t/m 17.00
Zaterdag t/m -zondag:
08.00 t/m 14.00
(+31) 625188677
Info@muziekcentrumnoord.nl
bt_bb_section_top_section_coverage_image
Translate »